Monday, 23 May 2011

ular meh??

hahahah..xbole blah bile ingt satu kejadian yg berlaku br malam td!!omg!! i nie u all bersyukur sgt masih idup dgn csin i nie..hahaha...malam td kteorg main bola kat luar rumah..maklumla..dorang nie tension sebab skng kan exam midyear kan..nak jdkan cite pas dorang stdy bgai nak rak,i pn ajak mereka main bola malam2 tue..main pnye main..sampai la lupe dunie..nenek dgn atok nie da menjerit2 suh masuk uma tp kteorgn nie cucu yg xdgr cakap..hahaha...lbh kurang kul 11.30 mlm la kteorg main..tbe2 aku cam ternmpak bnde panjang kat garaj kete n disebabkan rabun tahap melampau aku nie so aku ignore je la sbb igt tali skping adk yg die main ptg td..aku pn wat bodo sampai la csin aku nie pg tgk n tbe2 die bersuare "umi,ular ke nie mie??"aku pn pg kat die n kteorg tgk bnde panjang tue dgn jarak yg dekat dan dgn teliti nye..hahhaha.."ular meh??n tbe2 die menjerit ble sure n pasti tue mmg ular..lintang pukang kteorg lari tau x...da la due2 pn rabun kan...mmg pttla ular pn xdpt cam..hahahah...ksian gak tgk ular tue kne pkul...nenek pesan klu ular masuk uma tnye dlu die sape,n suh die kuar..klu die kuar mksdnye die tue malaikat klu x br kte halau die..okay???nenek la ckap...i tlg sampaikan je okay u all....hahaha...pengajaran n bebelan yg kteorg dapat mmg hebat malam td..hehehehe..ksimplannya jgn nak mengade main bola malam2 bute...kang da kene..hahahha..pelik gak tbe2 ular nie muncul...xpe2..nasib baik kteorng berdua nie hidup lagi..klu ular tue tbe2 tegak patuh kteorg time kteorg tgh meneliti ular tue camne???ish...selisih malaikat!!!alhmdullah xde pape pn jd kan..hahahhaha...

Sunday, 22 May 2011

bile mama da strt bercerita nie....

time cuti...xkeje lg tue..bosan je duk kat uma..so hobi kegemaran adalah beronline n bergayut la kan..hhahahah..dri bngn tido,makan ke buat ape ke msti nak kat dalam bilik..pg td mama i strt la bercerite satu cerita yg sgt panjang nie u all sume..hahahhaha..mne tidaknye, mama masuk blik tgk laptop terkangkang, handphone n sume2 bnde la kat atas katil..strt la die bercerita "dlu mama xdpt sume nie tau..nak kne cari duit bli sndri, skng nie sume anak mama ade sendri2 pnye tp xnak jage,yg sorang biar terkangkang atas katil, yg sorang kat terbukak kat dpn tv..klu rosak,sng je mtk baru..bukan nak pkir mama susah nak cari duit..cbela hargai ckit sume harte bnde kite nie..elok dlu xyah mama blikan kan,biar korang nie sume cari duit sndiri bli sendiri!!" dengan sepantas kilat aku simpan laptop,handphone dgn sume bnde kat tempat sepatutnye..hahahha..bukan tue je..adk aku yg tgh blur2 br bgn tdo pn kelam kabut simpan laptop die..hahahaha...mmg kelakar la tgk mama pg2 da naik angin..terus ari nie dgn rela hati nye wat sume keje uma...hahhahaha...pengajaran dari cite nie korang knela hargai sume brang2 korang..da tau da ble kte dapat something bukan dari hasil titik peluh kte sndri biasenye kte xrase nak hargai sgt2..so strt dri ari nie kte knela hargai sume harta bnde kte xkre la kte bli sndri atau hadiah dari org lain..kecik ati org tue kang tgk kte xhargai hadiah die kan...mmg pttla mama mara cam ape je pg td..hahhaha...



Friday, 20 May 2011

ape tue janji?ape tue promise?

adela satu cite nie..bukan niat nak burukkan sape2 tp cume nak share je okay..heheheh..sometime tue kan agak blur la ble nak cite sal jnji nie..ade org kate jnji tue kne tunaikan tp ade je org yg wat jnji tp xtunaikan..tettt!!tue la motif cite nie senarnye..hahhaha..dlu jnji bergunung2 sampai kdg2 terpikir gak "bole ke die nie tunaikan janji die?"tup tup..nah!amek ko! mmg die tipu ko idup2..hahhaha...bg org yg cam saye nie mmg la slow skit nak paham klu org tue da xnak kite nie so i pn berpegang la kat jnji die dgn harapan yg bergunung2 gak yg die akan wat comeback satu ari nti..tp.......hampeh!!xde nye...no wonderla mama sllu pesan...hmmm..bkn mama je senarnye..ramai da pesan da..yg idup nie realiti bkn fantasi...bukan sume org akan sayang kte sampai bile2..sakit kot ble pkir yg die da xsyg kite kan??korang pna rase cam nie??n sure la org pna rase feel cam nie bole paham..dlu pn aku dok cakap kat kwn yg break nie, carik jela org lain, ape susah?? skng kne kat batang idup sndiri..hah!!!!tamparan luar biase kot..hahahahah..xpela bukan rezeki kan..mybe rezeki pas nie ikan besar2 ke??kan???hahhaha..at least la dpt blja byk bnde dri sume nie..utk idup dgn lebih matang n brni nak rasa sakit tue yg penting...bukan slmenye kte nie akan selamat..kdg2 kne jatuh tergolek2 gak kan...yg penting kte blaja knl org n jgn igt sume org baik..tue je...so arap korang igt la jnji2 yg u all da wat tue..jgn terlupe2 lak..xbaik..mne tau org tue igt ke jnji korng??mne tau die dok tgu korang ke??cpt2 refresh balek sume jnji2 tue...hahahha...bye!!

Hello!!

hye..
okay first nak say la thnks la kat korang yg sudi bkak blog nie..trime kasih la ye...hehehehe..actly before nie mmg suke gler nak bace blog org sbb rase cam idup sendiri xde cite..n skng br la tergerak nak bkak blog nie..risau gak tkot xde bnde nak cakap kan kat blog nie..hahahah...tp xpe..i try my best la nak penuhkan blog nie...so support dri anda sume amat diperlukan..dgn itu diarap sudi2 la membace cite2 si amia nie di mase akan datang...thnkzzz u all!!:)